Utrustning

Fiberendoskop

Om din häst har problem med hosta, näsflöde, näsblod, trötthet eller missljud under ansträngning kan en undersökning med fiberendoskop vara en stor hjälp i att ställa rätt diagnos.

Gastroskop

Gastroskopet används för att undersöka hästens matstrupe och magsäck. Detta kan vara nödvändigt om hästen misstänks ha foderstrupsförstoppning, magsår, magsäcksinpackning eller andra problem i området som kan orsaka kolik, svårigheter att svälja eller ovilja att äta.

Tandslip

För att på bästa sätt kunna behandla Din hästs tänder har jag en uppsättning olika tandraspar och en  tandslipmaskin. Jag kan därför hjälpa Dig med såväl den årliga rutinraspningen som mer komplicerade problem. Jag utför också vargtandsborttagningar.

Röntgen

Med den direktdigitala, trådlösa röntgenutrustningen tru DR Tour från Medivet kan jag utföra röntgen av Din häst hemma i Ditt stall. Bilderna blir av mycket hög kvalité.

Jag kan röntga allt från hovarna upp till bogled och bakknä samt halskotpelaren och ryggens tornutskott.

Röntgen används ofta i samband med utredning av akuta såväl som kroniska hältor, vinglighet, smärta eller stelhet från rygg och halskotpelare.

Jag utför regelbundet friröntgen av unga travhästar samt så kallad exportröngen av halvblodhästar inför försäljning eller försäkring.

Ultraljudsapparat

Mindray är en toppmodern ultraljudsapparat med hög prestanda. Jag har flera olika prober till apparaten vilket innebär att jag kan ultraljuda allt ifrån senor och leder till djupa strukturer i buken såsom njurar, tarmar och lever. Självklart kan jag även utföra gynekologiska ultraljudsundersökningar såsom dräktighetskontroller.

Kirurgi

Jag har möjlighet att kunna utföra diverse olika operationer som kan göras på stående häst samt enklare operationer på sövd häst.  Kastrationer, sårsuturering och ledspolningar  är exempel på operationer jag kan utföra hemma hos Dig.

Invärtesmedicin, ögon och hud

Tack vare ultraljudsapparat och endoskop kan jag utreda och behandla de flesta medicinska problem som kan drabba Din häst. Hudutredningar, kolikutredningar, hostproblem och avmagring är några exempel. Ögonsjukdomar är ett av mina specialintressen.