Om oss

Många hästägare vill idag ha avancerad frisk- och sjukvård hemma, utan att behöva ordna långväga transporter. Därför startade jag Hästspecialisten.

Hästspecialisten är idag en av Sveriges modernaste och mest kompetenta mobila hästkliniker. Vi sätter hästen i centrum och samarbetar med ett flertal mycket kompetenta hovslagare och equiterapeuter för att hitta den bästa lösningen för varje individ.

Tove_Hastspecialisten-e1554211028388

Tove

Jag som driver företaget heter Tove Forslund och är legitimerad veterinär. Jag utbildade mig till veterinär I Edinburgh, Skottland och blev utexaminerad sommaren 1999.

Efter mer än 8 år som veterinär på två av Sveriges ledande djursjukhus stod det klart för mig att allt fler hästägare efterfrågar allt från enkla rutinåtgärder som vaccinationer till avancerade hältutredningar och medicinska utredningar på plats hemma. Därför byggde jag upp en mobil klinik med toppmodern utrustning såsom fiberendoskop, röntgen och ultraljudsapparat.

Jag har specialistkompetens i hästens sjukdomar och AI (artificiell insemination) kompetens. Jag har dessutom utbildning i kiropraktik på djur och har utbildat mig till hästodontolog (tandspecialist). Är godkänd ID kontrollant för alla raser utom varmblodig och kallblodig travare.

Jag är också aktiv ryttare och tävlar dressyr på L:A/MSV nivå. Jag hoppas att jag kan ge Dig som djurägare extra trygghet och stöd.

 

Michelle

Michelle har en gedigen hästbakgrund bakom sig och har haft flera egna hästar. Hon har jobbat som hästskötare hos flera namnkunniga ryttare, bland annat 2 år som stallchef hos Sandgaard/Markne.

Hon har tävlat upp till 120 hoppning och Prix S:t Georg i dressyr.

Michelle är väldigt ordningsam och strukturerad och håller ordning på Tove under dagarna 😉

Det är Michelle som ser till att arbetet flyter på  under dagarna.

Eftersom hon är en mycket kompetent ryttare med vana att rida många olika typer av  hästar  och ett väldigt bra öga för hästens rörelser är hon också en tillgång vid hältutredningar både som ett extra öga och som testryttare

På sin fritid tävlar hon dressyr och styrketränar samt ägnar sig åt sin lilla hund.