Om oss

Om oss

Många hästägare vill idag ha avancerad frisk- och sjukvård hemma, utan att behöva ordna långväga transporter. Därför startade jag Hästspecialisten.

Hästspecialisten är idag en av Sveriges modernaste och mest kompetenta mobila hästkliniker. Vi sätter hästen i centrum och samarbetar med ett flertal mycket kompetenta hovslagare och equiterapeuter för att hitta den bästa lösningen för varje individ.


Tove

Jag som driver företaget heter Tove Forslund och är legitimerad veterinär. Jag utbildade mig till veterinär I Edinburgh, Skottland och blev utexaminerad sommaren 1999.

Efter mer än 8 år som veterinär på två av Sveriges ledande djursjukhus stod det klart för mig att allt fler hästägare efterfrågar allt från enkla rutinåtgärder som vaccinationer till avancerade hältutredningar och medicinska utredningar på plats hemma. Därför byggde jag upp en mobil klinik med toppmodern utrustning såsom fiberendoskop, röntgen och ultraljudsapparat.

Jag har specialistkompetens i hästens sjukdomar och AI (artificiell insemination) kompetens. Jag har dessutom utbildning i kiropraktik på djur och har utbildat mig till hästodontolog (tandspecialist). Är godkänd ID kontrollant för alla raser utom varmblodig och kallblodig travare.

Jag är också aktiv ryttare och tävlar dressyr på L:A/MSV nivå. Jag hoppas att jag kan ge Dig som djurägare extra trygghet och stöd.

Ingela

Ingela har arbetat med hästar och andra djur på olika sätt under många år och har en gedigen hästbakgrund. Hon är utbildad ridinstruktör och har arbetat på ridskolor med såväl hästskötsel som lektionsverksamhet.

Hon har haft egna hästar och varit en aktiv ryttare i princip hela livet. Dressyr är det hon har ägnat sig mest åt, men nu har hon och dottern Ebba två hopphästar och en liten pensionerad shettis.

Under ett år arbetade Ingela på SLU på hästavdelningens vård- och akutmottagning. Förutom diverse olika jobb med djur har Ingela hunnit med att arbeta inom spannmålsproduktion, fastighetsskötsel och inom skolan, så hon kan lite av varje.

Ingela är en arbetsmyra och vill att alla runt henne skall må bra.

Rulla till toppen